Tre skjutningar skedde i Malmö under natten.
Tre skjutningar skedde i Malmö under natten.

Under natten, och kvällen i går, har polisen i Malmö larmats om tre skjutningar runt om i staden. Tre personer ska vara skadade och förda till sjukhus.

Under gårkvällen skadades två personer vid en skottlossning vid Lindängens centrum i Malmö. Larmet kom in till polisen 20.23, och när de kom fram till platsen hittade de tre skadade personer, varav två var skjutna, utomhus, rapporterar  TT.

Senare under natten ägde även två till dåd rum.

Klockan 01.30 besköts en man i området Rosengård när han var på väg till en taxi. När han väl lyckats ta skydd i bilen blev även den utsatt för skott. Mannen som besökts är oidentifierad men sannolikt oskadad, skriver polisen på sin hemsida.

I stadsdelen Fosie i södra Malmö skedde sedan det tredje dådet. En person skottskadades i en lägenhet i  vid 02.20. Mannen fördes till sjukhus och ingen är ännu gripen, skriver TT.

Aftonbladet rapporterar om att de tre skjutningarna sannolikt inte har några kopplingar till varandra. När Metro når polisens presstjänst för en kommentar säger man att det för tillfället inte finns några uppgifter.

– Vi har inga kommentarer för tillfället.

Ingen ska ännu vara gripen för något av dåden och motiven är ännu inte klara, skriver TT.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott