U.Bergs Oppzi – odds: 22,53.Global Teardrop – odds: 87,09.Höwings Star – Odds: 15,27.Det var tre skrällar i lördagens V75-omgång i Skellefteå som tränas av amatörer. Så stora att ingen lyckades pricka in sju rätt. Därmed blir det ännu en jackpot nästa lördag.

Redan i det första V75-loppet gjorde omgångens största favorit, Bravo Navarone, bort sig genom galopp. Segern gick till andrahandsfavoriten Victory Bonsai med finländaren Mika Forss i sulkyn.

– Det blev en tuff öppning första kilometern men Victory Bosai är stark och vann säkert. Han är nog en av Finlands bästa hästar, sade toppkusken Forss som har stora framgångar i sitt hemland.

Forss avslutade även V75-spelet med Höwings Star. Amatörhästen från Umeå avgjorde säkert efter en stark långspurt.

– Jag trodde aldrig att vi kunde vinna från spår tolv över kort distans. Nu måste jag skynda mig iväg eftersom jag ska tävla i Hamburg i morgon, sade finländaren.

U.Bergs Oppzi är också amatörtränad (Mikael Melefors). Krister Söderholm körde ett snyggt avvaktande lopp med 22-oddsaren som avslutade klart snabbast av alla.

Lördagens största skräll, 87-oddsaren Global Teardrop, tränas av Kenneth Thelin med licens på Solängets travbana i Örnsköldsvik.

– Jag försökte smyga med på innerspår så länge som möjligt och spara på krafterna. Kanske skulle det räcka till en penningplacering. Men i sista kurvan kändes hon stark och jag såg att täthästarna började tröttna, då förstod jag att vi skulle kunna vinna, kommenterade Per Linderoth.

– Det är väldigt sällan jag vinner till ett sånt här högt odds. Men Global Teardrop var bra och behöver inte be om ursäkt för segern.

Spelbolaget ATG hade en katastrofal lördag med flera tekniska fel. Det började redan strax innan första V75-loppet då man inte kunde lämna in sina kuponger.

Det blev även spelstopp innan Dagens Dubbel som avgjordes i de två sista avdelningarna. Man flyttade fram starten i tio minuter men utan att ATG kom till rätta med driftstörningarna.

– Självklart är det ytterst beklagligt när tekniken fallerar. Jag har full förståelse för att det finns kunder som är förbannade och jag kan bara beklagade det inträffade, sade ATG:s informationschef Patrik Brissman.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset