Ska du hålla ett föredrag? Gå på en jobbintervju eller kanske en dejt? Istället för att försöka bli av med nervositeten så är tricket att acceptera den. I videon nedan ser du hur.

Många kämpar för att bli av med nervositeten, men enligt Psykologerna Christine Toll och Sim Jamil är det mer framgångsrikt att acceptera den.

– Istället för att slåss med nervositeten, gulla med den, förklarar Christine Toll i videon ovan.

När du är nervös så kan du prova att upprepa för dig själv: ”Det är så här det känns att vara nervös och gå på en arbetsintervju/hålla föredrag/dejta och det är helt okej”.

Psykologernas lifehacks är en ny serie från Metro TV. I serien får tittaren enkla tips och hacks av psykologerna Sim Jamil och Christine Toll. I filmen medverkar även skådespelarna Embla Hane och Jean Filip Apelian.

Om psykologerna

Sim Jamil, leg. psykolog, har flerårig erfarenhet av att jobba som psykolog. I dag jobbar hon på Psykologpartners i Stockholm med klienter, handledning och utbildning utifrån klinisk beteendeanalys och motiverande samtal (MI).

Christine Toll, leg. psykolog, verksam vid en psykiatrisk mottagning i Stockholm. Handleder, utreder och ger KBT-behandlingar; både för individer och i gruppformat.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om dejting