Den gula lappen under vindrutetorkaren var inte en p-böter utan en glad överraskning.
Den gula lappen under vindrutetorkaren var inte en p-böter utan en glad överraskning.

10-20 bilister som parkerat fel hittade små gula lappar på sina vindrutor i dag. Men budskapet på lapparna var något helt annat än böter.

Björn Lilja från Vaxholm gick vid lunchtid på onsdagen längs Erstagatan i Stockholm tillsammans med några kolleger när de såg vad de trodde var en parkeringsbot på en bil på gatan.

När de närmade sig upptäckte de att den avlånga, ljusgula, lilla lappen nedstucken bakom vindrutetorkaren i själva verket var något helt annat – nämligen en teckning med ett oväntat budskap:

”APRIL APRIL. Du har inte fått p-böter. Du har fått en teckning av barnen på förskolan Korken.”

– Visst var det härligt. Det var ju dagens bästa aprilskämt. Man vet ju hur man reagerar när man ser en p-bot på sin bil, man blir bara kall, och så var det en så bra kombination av ett skämt och dessutom en teckning från ett dagisbarn. Så då vände ju hela upplevelsen fullständigt, säger Björn Lilja till Metro.

Ungefär 10-20 bilägare i kvarteret runt förskolan Korken fick sig en dos av skräckblandad förtjusning under onsdagen. Det visar sig när Metro får tag på förskolechef Joel Eriksson.

– Det började när vi var ute på promenad och hade sådana här gula reflexvästar på oss. Då såg barnen att p-vakterna också hade det och tyckte det var häftigt och började leka att de var p-vakter.

Joel Eriksson och hans kollega kom då överens om att det kunde vara kul att låta barnen leka parkeringsvakter den 1 april. Barnen fick först göra teckningar på små gula lappar. Sedan tog de på sig sina reflexvästar och utrustade sig med walkie talkies, i kartong, som de sedan gav sig ut i kvarteret med.

– Vi försökte hitta bilar som stod fel och satte deras teckningar på dem. 

Men att vilja leka parkeringsvakt måste väl ändå var ganska ovanligt bland barn?

– Verkligen, det kände vi också att det var. Det var därför det var kul att spinna vidare på det. Det är inte det där vanliga med att leka brandman eller polis, utan just p-vakter som har samma västar som vi har och häftig komradio

Björn Lilja, som passerade bilen med p-boten, lade ut en bild av den på Instagram. Aprilskämtet har nu fått spridning på sociala medier, där det hyllas av flera. Men än så länge är det bara en person som också hört av sig till förskolan. Hon hade själv tagit en bild av lappen och delat på Instagram.

– En person som twittrade mejlade och tyckte det var jätteroligt och att vi gjorde hennes dag, säger Joel Eriksson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset