Segevångsskolans skolgård gungar. Hela skolan har trumkonsert och värmer upp inför jättespelningen på måndag då skolans alla elever och lärare ska hålla hov från Folkets parks stora scen.

Kinga Lezanska Sjölin

Under måndagen spelade hela skolan på skolgården som uppvärmning inför dagens konsert.

Metro har tidigare berättat om hur trumprojektet ”Vi slår på trummor, inte på varann” på Segevångsskolan i Malmö lett till att elevernas resultat skjutit i höjden. 
 
– Det lade sig ett stort lugn över skolan när vi började med trummorna. Betygen har gått upp och eleverna har lättare att koncentrera sig, förklarar projektledaren Anna-Carin Fogelqvist från Musik i Syd.
 
Ahmed Kendakji, 14, spelar redan trummor och gitarr på fritiden. Men sedan han och hans klass börjat spela trummor på lektionstid en gång i veckan märker Ahmed att han både mår bättre och får bättre resultat i skolan.
 
– Jag är mycket piggare nu och studerar bättre. Jag orkar plugga mer och har fått bättre resultat på proven, säger Ahmed Kendakji. 
 
Lena Abdulrahman, 15, ser fram emot spelningen i Folkets park på måndag.
 
– Det ska bli lite nervöst men ändå roligt. Det är skönt att spela, man tar ut sig och blir av med ilska och energi när man slår på trummorna, säger Lena Abdulrahman.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset