Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump.
Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump.

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trumps advokater har begärt att en domare förbjuder att anklagelser som kommit emot honom under valkampanjen tas upp under den kommande rättegången om svindleri mot hans skola, Trump University.

Trump University, som bytt namn till Trump Entrepreneur Initiative, anklagas för att ha misslett fastighetsmäklarstudenter att betala för program på vad de – felaktigt – trodde vara ett auktoriserat universitet. Skolan ska även ha lurat studenter att betala för dyrare kurser än de först tänkt genom att annonsera ut billiga kurser som sedan inte gått att komma in på.

Valet är den 8 november och rättegången ska starta den 28 november. Nu fruktar advokaterna att juryn kan påverkas av anklagelserna under kampanjen. De kräver att allt Trump sagt under valtal, hans tweets, frågor om hans skatteinbetalningar och om hans välgörenhetsstiftelse undantas från vad juryn ska ta hänsyn till. Det samma ska gälla alla ljud- och filmupptagningar under kampanjen, liksom uppgifter om Trumps tidigare konkurser.

Trump har tidigare anklagat Gonzalo Curiel, domaren i målet, för att vara partisk emot honom på grund av hans uttalanden om att bygga en mur längs gränsen mot Mexiko. Curiel har mexikanska rötter men är född i USA.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset