Donald Trump under ett valkampanjmöte i Florida.
Donald Trump under ett valkampanjmöte i Florida.

Donald Trump går till ilsket angrepp mot de kvinnor som anklagat den republikanska presidentkandidaten för att ha antastat dem.– Påståendena är helt fabricerade. De är ren fiktion och fullständiga lögner, säger Trump, som hävdar att han ska bevisa motsatsen.

Med mindre än en månad kvar till presidentvalet i USA trädde två kvinnor fram i tidningen The New York Times, där de berättat att Donald Trump tidigare antastat dem. Trump förnekar och hotar att stämma tidningen.

– De här illvilliga påståendena om mig om olämpligt uppförande mot kvinnor är totalt och fullständigt falska. Och Clintons känner till det, och de känner till det väl, sade Trump vid ett kampanjmöte i Florida där han samtidigt lovade offentliggöra bevis som motbevisar anklagelserna, enligt Reuters.

"Händer överallt"

En av kvinnorna vittnar i New York Times om att Trump tafsade på henne ombord på ett flygplan för 30 år sedan.

– Han var som en bläckfisk. Hans händer var överallt, säger den tidigare affärskvinnan till tidningen.

Den andra kvinnan berättar om en händelse 2005 då hon jobbade i receptionen på ett företag i fastigheten Trump Tower i New York. Trump ska ha kysst henne direkt på munnen utanför en hiss.

– Det kändes inte som en olyckshändelse. Det kändes som en kränkning.

Trumps advokat Marc Kasowitz har hotat stämma tidningen. Men i ett brev till Kasowitz skriver tidningens advokat David McCraw att Trump själv har "skrutit" med att han utan medgivande tafsat på kvinnor, talat i sexuella termer om sin egen dotter, att tidningen hållit sig inom lagens ramar och att den välkomnar en rättegång för att få Trump "på rätt kurs" om han tror att de drabbade kvinnorna eller medierna inte har rätt att yttra sig.

Totalt är det nu sju kvinnor som gått ut och hävdat olika övergrepp av Trump.

Fler träder fram

Uppgifterna kommer efter det att Donald Trump hamnat i blåsväder sedan det avslöjats att han gjort grovt sexistiska uttalanden 2005. Han har bett om ursäkt och hela tiden hävdat att det bara rör sig om "omklädningsrumsprat", inte handlingar. Det ska nu ha fått kvinnorna att träda fram. Ingen av dem polisanmälde det inträffade när det hände men ska ha berättat det för anhöriga och vänner, som tidningen också pratat med.

I ett uttalande från Trumps kampanj avfärdas uppgifterna i The New York Times som "karaktärsmord" och helt påhittade.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset