Presskonferensen, tillsammans med vicepresidenten Mike Pence, ägde rum vid Trumps golfklubb i Bedminster, New Jersey, där Trump just nu är på arbetande semester.
Presskonferensen, tillsammans med vicepresidenten Mike Pence, ägde rum vid Trumps golfklubb i Bedminster, New Jersey, där Trump just nu är på arbetande semester.

Under torsdagen tog USA:s president Donald Trump till ännu hårdare ordval gentemot Nordkorea. I en pressträff sa han att diktaturen måste "besinna sig" eller "hamna i svårigheter få andra nationer befunnit sig i".

Under tisdagen väckte USA:s president Donald Trump uppmärksamhet efter att han varnat Nordkorea om att de kommer utstå ”eld och vrede” om de inte slutar upp med sina hot mot USA. Men under en presskonferens under torsdagen sa han att de orden kanske inte var ”tuffa nog”. Det rapporterar bland annat Washington Post.

LÄS MER: Trump: Eld och raseri väntar Nordkorea

Enligt Trump måste Nordkorea besinna sig eller så ”kommer de att hamna i svårigheter få andra nationer befunnit sig i”. Trump menar att Nordkorea inte ens borde tänka tanken på att attackera USA.

– Saker kommer hända dem som de inte ens trott var möjliga, fortsatte Trump.

Trump ville inte svara på frågan om han funderade på en förebyggande attack gentemot Nordkorea, som under de senaste dagarna ökat sin retorik och hävdat att man i princip färdigställt en plan för hur man ska kunna attackera Guam, ett amerikansk autonomt territorium i Stilla havet.

De hårda orden Nordkorea och USA emellan har gjort många oroliga, och i pressträffen gjorde Trump sitt bästa för att lugna USA:s medborgare.

– Medborgarna i det här landet ska vara väldigt bekväma, och jag vill säga det här. Om Nordkorea gör någonting i stil med att ens fundera på att attackera någon vi älskar eller våra allierade bör de vara väldigt, väldigt nervösa.

Personer i Trumps närhet, bland annat utrikesminister Rex Tillerson, har försökt mildra Trumps hårda budskap, med varierande resultat. Under presskonferensen medgav dock Trump att han är öppen för förhandlingar.

– Vi är alltid öppna för förhandlingar. De har förhandlat i 25 år. Kolla på Clinton! Han vek sig i förhandlingarna, han var svag och ineffektiv. Och kollar du på Bush eller Obama! Obama, han ville inte ens prata om det. Men jag pratar. Det är dags. Någon måste göra det. Någon måste göra det, sa Trump, från sin Golfklubb i Bedminster i New Jersey där han just nu är på arbetande semester.

LÄS MER: Konflikten mellan USA och Nordkorea – här är allt du behöver veta

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset