Under måndagskvällen höll Donald Trumps fru Melania ett tal som många anser ha stora likheter med Michelle Obamas tal från 2008.
Under måndagskvällen höll Donald Trumps fru Melania ett tal som många anser ha stora likheter med Michelle Obamas tal från 2008.

Efter kritiken mot att hustrun Melania Trumps tal liknar presidenthustrun Michelle Obamas konventtal från 2008 har nu Donald Trumps stab lämnat ett uttalande. De menar att talet reflekterar Melanias egna tankar samt att det var en succé.

På Twitter hyllar Donald Trump sin hustru i samband med att hon höll tal på demokraternas partikonvent i Cleveland, Ohio under måndagskvällen. "Det var en stor ära att få introducera Melania. Hennes tal och uppträdande var helt fantastiskt. Väldigt stolt". 

Inlägget har fått många Twitteranvändare att ifrågasätta innehållet i hennes tal, och påpekat likheterna med Michelle Obamas tal från 2008. Och samtidigt har flertalet amerikanska medier påtalat likheterna i talet.

LÄS MER:  Melania Trump anklagas för att ha plagierat Michelle Obama

Efter kritiken har nu Donald Trumps stab lämnat ett uttalande på hans kampanjsida

”Melanies team av talskrivare tog anteckningar av hennes livs inspirationer, och i vissa delar inkluderade det fragment som reflekterar hennes egna tankar. Melanias erfarenheter som invandrare och kärlek till Amerika lyste igenom hennes tal, vilket gjorde det till en sådan framgång”. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik