Donald Trump under ett valmöte i Raleigh, North Carolina.
Donald Trump under ett valmöte i Raleigh, North Carolina.

Donald Trump säger att det är upp till väljarna att döma Hillary Clinton, sedan det blivit känt att FBI inte hittat något olagligt i den senaste granskningen av hennes mejl.FBI-chefen är under "enorm press", är budskapet från Trump.

För demokraten Hillary Clintons kampanj var beskedet i söndags – att FBI inte ser någon anledning att väcka åtal efter den nya genomgången – en stor lättnad. Men det är oklart vad FBI:s återupptagna granskning har fått för konsekvenser i röstförluster räknat.

Nyhetsbyrån AP rapporterar på Twitter att 24 miljoner förhandsröster hann läggas under de nio dagar som granskningen pågick. De 24 miljoner rösterna representerar runt 18 procent av det väntade totala antalet röster i presidentvalet.

"Riggat system"

Under måndagens spurt genom fem delstater upprepade republikanen Donald Trump att "systemet är riggat" och hävdade att USA blivit till åtlöje i omvärlden på grund av e-postskandalen.

– Det är upp till det amerikanska folket att skipa rättvisa vid valurnorna i morgon, säger Trump på ett valmöte i Raleigh, North Carolina.

En person i publiken håller upp en skylt med "Comey, du är sparkad", med hänvisning till FBI-chefen James Comey. Trump kommenterar att FBI-chefen "uppenbarligen varit under enorm press" att avsluta utredningen om Clintonmejlen, rapporterar Washington Post.

– Du kan inte granska 650 000 mejl på åtta dagar, sade han på ett tidigare valmöte i Sterling Heights, Michigan.

– Man kan inte göra det, folk. Hillary Clinton är skyldig.

"Ingen orsak till åtal"

James Comey meddelade i söndags att det inte finns någon orsak att åtala Hillary Clinton efter den nya granskningen av e-post som kan ha haft koppling till henne under hennes tid som utrikesminister.

Nyheten om den nya e-posten slog ner som en bomb för drygt en vecka sedan, när Comey skickade ett brev till kongressen där han berättade att utredare hittat e-post som kunde vara relevant för e-posthärvan.

Nu skriver han i ytterligare ett brev att den federala polisen inte har ändrat sin åsikt från i juli. Det innebär att FBI inte kommer att rekommendera något åtal mot Clinton.

Evan Vucci/AP/TT
Trumps supportrar under ett kampanjmöte i Sterling Heights, Michigan.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset