Alicia Machado, som vann Miss Universum 1996, har anklagat Trump – vars företag ägde Miss Universum-tävlingen fram till förra året – för att ha kallat henne "Miss Piggy" och "Miss hushållerska", då hon har latinamerikanskt ursprung. Arkivbild.
Alicia Machado, som vann Miss Universum 1996, har anklagat Trump – vars företag ägde Miss Universum-tävlingen fram till förra året – för att ha kallat henne "Miss Piggy" och "Miss hushållerska", då hon har latinamerikanskt ursprung. Arkivbild.

Donald Trump kan inte sluta att ge sig på den tidigare Miss Universum-vinnaren Alicia Machado. I en nattlig tweet tyckte han att allmänheten borde kolla upp en påstådd sexvideo med Machado.

Alicia Machado har anklagat Donald Trump för att, bland annat, mobba henne för att vara alltför fet. Det var något som Hillary Clinton använde i presidentvalsdebatten som ett exempel på hur den republikanske miljardären behandlar kvinnor.

Morgonen efter presidentvalsdebatten kritiserade han Machado igen.

"Den värsta vi har haft"

– Hon gick upp en massa i vikt, och det var ett stort problem, sade Trump till Fox News.

– Hon är den värsta som vi någonsin har haft, den värsta, den absolut värsta. Hon var omöjlig, fortsatte han.

Under natten mellan torsdag och fredag kom en ny attack från Trump, den här gången på Twitter, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Clinton slår tillbaka

"Hjälpte Ohederliga Hillary den vidriga (kolla in sexvideo och bakgrund) Alicia M att få amerikanskt medborgarskap så att hon kunde använda henne i debatten?", skrev Trump.

I en ytterligare tweet skrev han att det var "dåligt omdöme" att Clinton att använda Machado som "moralisk förebild".

Hillary Clinton replikerade genom att skriva att kommentarerna var "rubbade, även för att komma från Trump". "Vilken sorts man är uppe på natten för att smutskasta en kvinna med lögner och konspirationsteorier?"

Falsk porrvideo

Clinton tyckte också att det var farligt med en president som inte kan släppa saker. En talesperson har sagt att Clinton kommer att uttala sig mer i frågan under dagen.

Enligt sajten Snopes, som gör faktakollar, tycks Trumps anklagelse om sexvideo handla om när Machado medverkade i en dokusåpa på tv där hon visas i säng med en annan deltagare, under täcket. Hon har även varit med i magasinet Playboy. Det finns en porrvideo som cirkulerar på nätet där det hävdas att Machado är med, men den har avslöjats som falsk.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset