Republikanernas presidentkandidat Donald Trump under sitt besök i en kyrka i Detroit.
Republikanernas presidentkandidat Donald Trump under sitt besök i en kyrka i Detroit.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump besökte en kyrka i Detroit på lördagen, i ett försök att vinna över svarta väljare.Utanför samlades människor i högljudda protester.

Trump talade under sitt över tio minuter långa anförande om att han vill förbättra möjligheterna i Detroit – en av städerna i USA med högst arbetslöshet och en övervägande afroamerikansk befolkning.

– Jag förstår att det afroamerikanska samhället lider av diskriminering och att det finns många fel som fortfarande måste rättas till, sade Trump i den halvfulla kyrkan.

– Jag vill göra Amerika gynnsamt för alla. Jag vill göra denna stad till ekonomisk avund för resten av världen, och vi kan göra det, sade han och talade om att locka tillbaka företag till staden, som flyttat sin verksamhet utomlands.

Utanför kyrkan pågick högljudda demonstrationer och människor skanderade "Ingen rättvisa, ingen fred".

Republikanska kandidater har i regel lågt stöd bland svarta väljare, och Trump är inget undantag. Han har vid flera tillfällen uppmärksammats för att han uttalat sig rasistiskt. Hans besök i Detroit är ett i raden av försök att locka till sig minoritetsväljare inför presidentvalet den 8 november.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset