Trump utnyttjar den tillfälliga köldknäppen i New York för att håna klimatforskningen.
Trump utnyttjar den tillfälliga köldknäppen i New York för att håna klimatforskningen.

Donald Trump fick nys om att östra delar av USA kan få den kallaste nyårsnatten som uppmätts. Då passade han på att förneka forskningen om klimatförändringarna via Twitter. "Kanske skulle vi behöva lite av den där gamla goda globala uppvärmningen nu", skriver han.

En riktig köldknäpp är på väg att dra in över USA:s östra delar från Kanada, och väderleksrapporter visar att temperaturen kan sjunka till 20 minusgrader på sina håll, och i New York väntas temperaturen hamna på under 10 minusgrader.

När president Donald Trump fick nys om den rekordkalla nyårshelgen passade han på att håna den pågående globala uppvärmningen via Twitter.

LÄS MER: ”Fler beundrar Obama än Trump

”I öst kan det bli den kallaste nyårsaftonen som uppmätts. Kanske skulle vi behöva lite av den där gamla goda globala uppvärmningen som vårt land, men inget annat land, skulle betala biljoner dollar för att skydda mot. Klä på er!”, skriver han på sin Twitter.

Uttalandet skvallrar om att USA:s president inte kan skillnaden på väder och klimat, rapporterar flera amerikanska medier.

Kylan som dragit in över östra USA må vara rekordkall, men enligt forskare på bland annat NASA kommer 2017, uträknat över årets 12 månader, att bli det näst varmaste året sedan mätningarna började 1880, skriver USA Today.

LÄS MER: ”10 skäl till att ta klimathotet på allvar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset