Inte bara valet är riggat – även Emmygalan, anser Donald Trump.
Inte bara valet är riggat – även Emmygalan, anser Donald Trump.

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump har flera gånger snuvats på en Emmy för sin realityserie "The Apprentice". Enligt honom själv beror det på att tv-galan är riggad – något han nu hånas för.

Under nattens presidentvalsdebatt gick Trump till angrepp mot Clintons kampanj, och hävdade att bara det faktum att hon tillåts kandidera är ett bevis för att valet är "riggat". Clinton svarade lugnt att detta är Trumps ständiga villfarelse:

– Det fanns också en tidpunkt när han inte fick någon Emmy för sin tv-serie under tre år i rad och han började twittra att Emmygalan var riggad emot honom. Det är så Donald tänker. Det är roligt, men också väldigt bekymrande, sade Hillary Clinton.

– Jag borde ha vunnit, avbröt Trump.

Clinton syftade på ett antal tweets som Trump skrev 2012, då han hävdade att Emmy-galan var ett "fullständigt skämt" som "bara handlar om politik".

Kommentaren plockades även upp av "Seinfeld"-skådisarna Julia Louis-Dreyfus och Jason Alexander, skriver The Hollywood reporter.

"Emmy-galan är INTE riggad", skriver Louis-Dreyfus, som har vunnit fler Emmys för bästa kvinnliga skådespelare än någon annan, medan Alexander sarkastiskt noterar: "Fasen! Sju förluster! Jag VISSTE att Emmyn var riggad!" Från officiellt håll kommer också en tydlig dementi:

"Vi kan försäkra er, Emmyn är inte riggad", sägs det på galans officiella konto.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset