Republikanernas presidentkandidat Donald Trump.
Republikanernas presidentkandidat Donald Trump.

Donald Trump har nu fått sin första genomgång med hemlig underrättelseinformation, ett privilegium förbehållet presidentkandidaterna från de två största partierna i USA.

Republikanen deltog i mötet tillsammans med två av sina rådgivare, New Jerseys guvernör Chris Christie och den pensionerade generalen Michael Flynn, i ett säkerhetsrum på FBI:s kontor i New York.

Demokraternas Hillary Clinton ska få sina dragningar vid senare tillfällen.

Enigt mediebolaget NBC fick Trump inte upplysningar om spioneri eller underrättelseoperationer.

I en intervju i Fox News säger Trump att han har litet förtroende för den amerikanska underrättelsetjänsten.

– Titta på vad som hänt under det senaste decenniet. Titta på vad som hänt under åren. Det har varit en katastrof, säger presidentkandidaten.

Det är osannolikt att vissa personer från den befintliga underrättelsetjänsten får förnyat förtroende om han får chansen att bilda en ny administration efter valet, säger han.

– Några av dem kommer jag inte att använda. Det är mycket lätt att använda dem, men jag kommer inte att göra det, eftersom de har tagit så dåliga beslut.

Trumps rådgivare Michael Flynn, som deltog på tvåtimmarsmötet, säger att de tjänstemän som hade genomgången var "fullstädigt professionella" och att det var "ett bra samtal", enligt Reuters.

Kathy Willens
Donald Trump lämnar FBI:s kontor efter att ha fått sekretessbelagd underrättelseinformation inför presidentvalet.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset