Donald Trump under ett valkampanjsmöte i Bangor, Maine.
Donald Trump under ett valkampanjsmöte i Bangor, Maine.

Valet är inte bara riggat av korrupta medier. Även vallokaler är riggade.Donald Trump snålar inte med nya kontroversiella utspel inför presidentvalet i USA.

Trump – under hård press sedan hans grovt sexistiska uttalanden blivit kända och kvinnor trätt fram och anklagat honom för övergrepp – verkar nu utgå från att han kommer att förlora valet den 8 november.

– Hillary vill bli president i vad som verkar vara ett riggat val, sade den republikanske presidentkandidaten under ett valtal i Portsmouth enligt AFP.

– Valet är riggat av korrupta medier som driver helt falska anklagelser och fullständiga lögner i försöken att få henne vald till president.

Senare trappade han upp sina anklagelser på Twitter genom att hävda att valet kommer att vara "riggat i många vallokaler".

Mitt under Trumps bisarra offensiv försökte hans vicepresidentkandidat Mike Pence gjuta olja på vågorna:

– Vi kommer absolut att acceptera valresultatet, sade han till CBS.

"Döda" demokrater

Men Trumps rådgivare Rudy Giuliani spädde på talet om ett riggat val. I en intervju med CNN påstod han att i det demokratiska partiets afroamerikanska distrikt förekommer att döda personers röster räknas.

– Vill ni att jag ska tror att valet i Philadelphia och Chicago kommer att bli rättvist? Jag skull vara en idiot om jag sade det.

De två nämnda städerna har stor svart befolkning

– Jag känner till väldigt få tillfällen när republikaner har fuskat. De kontrollerar inte innerstäderna på samma sätt som demokraterna gör, sade Giuliani.

Vill drogtesta

Sedan Trumps sexistiska plumpheter avslöjats har Demokraternas Hillary Clinton suttit stilla i båten i väntan på den tredje och sista valdebatten på onsdag i Las Vegas.

Inför den anser Trump att Clinton borde drogtestas. Under ett kampanjmöte i New Hampshire antydde han att Clinton kom till den andra valdebatten med prestationshöjande preparat i kroppen.

– Jag vet inte vad som händer med henne. I början av förra debatten var hon helt taggad och i slutet var hon alldeles liksom "ta mig härifrån", hon kunde nästan inte ta sig till bilen, sade Trump enligt CNN, med en tydlig koppling till händelsen i New York den 11 september då Clinton drabbad av lunginflammation sjönk ihop.

– Jag tror faktiskt att hon pumpas upp inför onsdagen.

Clintons kampanj kommenterade utspelet med att Trump på ett "skamfullt" sätt försöker underminera valet och minska valdeltagandet.

Clinton före

Trump har efter den senaste skandalen mött vikande opinionssiffror och flera tunga republikaner har tagit sin hand ifrån honom. Han har i veckan hävdat att en "global elit" motarbetar honom.

– Antingen vinner vi det här valet eller så förlorar vi landet, sade han i New Hampshire enligt AFP.

Söndagens opinionsmätningar gav Clinton ledningen och en bekräftelse på valvinden fyller hennes segel mest. Försprånget var elva procentenheter hos NBS News/Wall Street Journal och fyra procentenheter i ABC News/Washington Post.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset