President Donald Trump lämnade mötet tidigt för att åka till Singapore.
President Donald Trump lämnade mötet tidigt för att åka till Singapore.

Helgens G7-toppmöte avslutades med olösta konflikter. President Donald Trump lämnade mötet tidigt och rasade mot Kanadas premiärminister Justin Trudeau på Twitter.

G7-ledarna undertecknade under helgen ett slutdokument angående bland annat de omtalade handelstullarna USA har haft planer på att införa. Donald Trump sa under en presskonferens innan han lämnade mötet att det inte ska införas några tullar. Bara timmar senare hoppade president Donald Trump av de gemensamma slutsatserna.

LÄS MER: Inga höjda tullavgifter på stål – beslutet dröjer

Trump skyller på Kanadas premiärminister Justin Trudeau som han även kallade för “oärlig och svag” på Twitter, rapporterar AFP.


President Donald Trump lämnade även mötet tidigt för att åka till Singapore och träffa den Nordkoreanska ledaren Kim Jong-Un. Med det avslutades helgens G7-toppmöte med olösta konflikter. 

Fakta: G7-toppmötet

G7 står för ”Group of seven” och är en informell grupp som består av sju av världens största industrialiserade ekonomier. Dessa är Kanada, USA, Frankrike, Italien, Japan, Storbritannien och Tyskland. Även Europa unionen finns representerade.

Årets G7-möte hölls i Kanada. Där skulle bland annat införandet av strafftullar diskuteras.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset