Donald Trump och Mike Pence.
Donald Trump och Mike Pence.

Donald Trump fortsätter att svinga vilt mot musikalen "Hamilton" och dess ensemble, som han anser har trakasserat hans blivande vicepresident. Men Mike Pence själv avfärdar Trumps krav på en ursäkt.

På lördagen skrev USA:s nästa president Donald Trump flera upprörda inlägg på Twitter där han anklagade ensemblen i "Hamilton" för att ha varit oförskämd och trakasserat Mike Pence.

När den blivande vicepresidenten Mike Pence dök upp i publiken på musikalen "Hamilton" i New York möttes han av burop från publiken, tidvis så kraftiga att föreställningen fick avbrytas.

Efter föreställningen uppmanade musikalartisten Brandon Victor Dixon publiken att sluta bua och vände sig sedan direkt till Mike Pence med ett kort uttalande, som avslutades med att han hoppades att Pence inspirerats till att arbeta för "alla i USA".

Dagen efter verkar Trumps ilska inte ha lagt sig. I ett nytt utfall på Twitter skriven han:

"Rollbesättningen och producenterna för Hamilton, som jag hör är väldigt överskattad, borde omedelbart be om ursäkt till Mike Pence för deras fruktansvärda beteende."

Men Mike Pence själv tänker inte kräva någon ursäkt, säger han i en intervju i Fox News.

– Jag blev inte förolämpad, säger han till tv-kanalen.

I ytterligare ett Twitterinlägg uttrycker Donald Trump indignation över humorprogrammet Saturday night live. När skådespelaren Alec Baldwin på nytt parodierade den blivande presidenten skrev Trump ilsket: "Det är ett totalt ensidigt, partiskt program – inte roligt överhuvudtaget".

Andres Kudacki/AP/TT
Mike Pence lämnar föreställningen av "Hamilton".
Hamilton/AP/TT
Musikalartisten Brandon Victor Dixon talar till Mike Pence efter föreställningen.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset