President Donald Trump i Davos i fredags.
President Donald Trump i Davos i fredags.
USA TT-Reuters

USA:s president Donald Trump beskriver sig själv som ett "stabilt geni" i en tv-intervju, och säger att han äter bra mat. Han är inte feminist.

Det vore att gå lite för långt.

Hans uttalanden kommer i en intervju i den brittiska tv-kanalen ITV på söndagskvällen. Redan i början av året twittrade han att han är ett "stabilt geni", och när han fick frågor om sin hälsa och att vissa kallat honom galen upprepade han:

Jag är ett stabilt geni.

Om sina matvanor och på frågan om han äter hamburgare och dricker läsk säger den amerikanske presidenten:

Jag äter bra mat, faktiskt från några av de bästa kockarna i världen, jag äter hälsosam mat, jag äter ibland också lite av den maten ... Jag tycker faktiskt att jag äter ganska bra.

Donald Trump säger också tror att han är mycket populär i Storbritannien och får många beundrarbrev från britter som gillar det han gör.

Han är inte feminist, förklarar han, ”det vore att gå lite för långt”. Men han respekterar "kvinnor oerhört mycket", och stödjer kvinnor säger han. Kvinnor gillar särskilt hans stöd för en stark militär eftersom de vill känna sig trygga, säger Donald Trump.

Han svarar på frågor om rad olika ämnen, och erkänner bland annat att han ibland twittrar från sängen. Sociala medier är en väg för honom att försvara sig själv i en era av fejknyheter, förklarar han.

President Donald Trump i Davos i fredags.
President Donald Trump i Davos i fredags.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset