USA:s blivande vicepresident Mike Pence lämnar teatern Richard Rodgers Theatre i New York efter att ha sett föreställningen Hamilton.
USA:s blivande vicepresident Mike Pence lämnar teatern Richard Rodgers Theatre i New York efter att ha sett föreställningen Hamilton.

När Donald Trumps parhäst Mike Pence dök upp i publiken på musikalen "Hamilton" i New York möttes han av burop från publiken. Nu kräver den nyvalde presidenten en ursäkt.

Buropen på Richard Rodgers Theatre var bitvis så kraftiga att föreställningen fick avbrytas, men spridda jubel hördes också till Mike Pences försvar, skriver Variety. När ensemblen tog emot publikens ovationer efter föreställningen vände sig skådespelaren Brandon Victor Dixon direkt till den blivande vicepresidenten:

– Jag ser att vi har haft en gäst här ikväll, sade han och uppmanade publiken att sluta bua:

– Det finns inget att bua åt, vi har kommit hit för att dela en historia om kärlek.

Trump kräver ursäkt

Trots Dixons uppmaning till den buande publiken riktar den blivande republikanske presidenten Donald Trump sin ilska mot just ensemblen.

"Vår underbara framtida vicepresident Mike Pence trakasserades på teatern i kväll av ensemblen i Hamilton", skriver Trump på Twitter och kräver i ett ytterligare ett inlägg en ursäkt från musikalartisterna, som han anser ha varit "väldigt oförskämda".

Medan Pence var på väg ut genom dörrarna bad Victor Dixon honom att stanna ett ögonblick till och lyssna till ett budskap från hela ensemblen:

– Vi är mångfaldens USA, som är upprörda och oroliga över att den nya regeringen inte kommer att skydda oss, vår planet, våra barn, eller försvara oss och upprätthålla våra oförytterliga rättigheter, sade skådespelaren till öronbedövande jubel och tillade att han hoppas att föreställningen ska ha inspirerat Pence till att arbeta för "alla" i USA.

Succé på Broadway

Musikalen "Hamilton" är en av de senaste årens största teatersuccé på Broadway. Handlingen kretsar kring Alexander Hamilton, en av USA:s grundare. Avgående president Barack Obamas fru Michelle Obama har beskrivit musikalen som "det bästa konstnärliga verk jag sett i hela mitt liv".

AP/TT
En av skådespelarna i föreställningen Hamilton i New York talar till publiken efter det att ridån gått ned. USA:s blivande vicepresident Mike Pence fanns i publiken.
Andres Kudacki/AP/TT
Säkerhetsåtgärderna var omfattande när USA:s blivande vicepresident Mike Pence såg föreställningen Hamilton i New York.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset