Tillträdande president Donald Trump skakar hand med en säkerhetsvakt efter intervjun på The New York Times.
Tillträdande president Donald Trump skakar hand med en säkerhetsvakt efter intervjun på The New York Times.

Donald Trump antog en mjukare hållning till klimatfrågan i en annorlunda intervju med The New York Times.– Jag undersöker det väldigt noggrant. Jag är öppensinnad, kommenterade Trump hoten om att lämna klimatsamarbetet.

Sedan Donald Trump i en tweet ställt in ett planerat möte med den ansedda tidningen The New York Times, och därefter ändrat sig direktpublicerades intervjun till slut på den tillträdande presidentens egen favoritmegafon – Twitter.

– Jag tror att jag har behandlats väldigt hårt, kommenterade Trump sin frostiga relation till tidningen när intervjun inleddes.

Därefter kommenterade republikanen bland annat klimatet, och han backade från tidigare hot att lämna Parisavtalet och sade sig vilja tänka över det.

– Ren luft är livsviktigt, sade Trump i det snabba Twitterflödet.

Han tillade att han funderar över "hur mycket det kommer att kosta våra företag" och vilka effekterna blir på konkurrensförmågan när det gäller klimatfrågan.

I en omtalad tweet från 2012 beskrev Donald Trump klimatförändringarna som en bluff orkestrerad av Kina. För The New York Times medgav nu Trump att klimatet påverkas av människan.

– Jag tror att det finns något samband. Något, någonting. Det är frågan om hur mycket, svarade Trump i en sammanlagt 139 tecken lång tweet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset