Under talet valde också Trump att uttala Obamas hela namn, Barack Husein Obama.
Under talet valde också Trump att uttala Obamas hela namn, Barack Husein Obama.

När Donald Trump talade i Florida under onsdagen låg fokus på att attackera USA:s president Barack Obama. Trump påstod att Islamiska staten (IS) hyllar Obama och att Obama är terrorgruppens grundare.

Under tisdagen mötte Republikanernas presidentkandidat Donald Trump kritik för ett uttalande som av många tolkades som att han uppmanade till mord på motkandidaten Hillary Clinton. Under onsdagen fortsatte Trump med ännu ett kontroversiellt uttalande, den här gången riktat mot USA:s president Barack Obama. 

► LÄS MER: Trump kritiseras hårt - anklagas för att uppmana till mord på Clinton
 

Det var under ett tal i Florida som Donald Trump gick till attack mot Barack Obama.

– På flera sätt så hyllar de president Obama. Han är grundaren av IS. Han är grundaren av IS. Han är grundaren. Han grundade IS. Och jag skulle säga att medgrundaren är korrupta Hillary Clinton, sa Trump.

Attacken mot Obama följer en eskalering i Trumps kritik mot USA:s regerings hantering av IS. Som Washington post skriver har Trump tidigare kritiserat Obama och Clinton för att inte vilja säga orden "radikal islamisk terrorism" och hävdat att IS framfart i Syrien och Irak beror på att Obama-regeringen underskattat hotet de utgör. Trump har inte själv uttalat en tydlig strategi mot IS, förutom att bomba terrorgruppen och begränsa invandringen till USA.

Under talet valde också Trump att uttala Obamas hela namn, Barack Husein Obama, någonting som ekar tillbaka till presidentvalet 2012 när Trump länge bedrev en kampanj där han påstod att Obama skulle vara född i Kenya, och inte Hawaii som han faktiskt är.

Islamiska staten grundades 1999 under namnet Jamāʻat al-Tawḥīd wa-al-Jihād och kom 2004 att svära trohet till al-Qaeda. Gruppens stora framgångar har dock skett sedan gruppen expanderade till Syrien 2013 och tog sitt nuvarande namn.

► LÄS MER: Donald Trumps mest ökända tweets

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik