Presidentkandidaterna Hillary Clinton och Donald Trump skakade hand inför den första tv-sända debatten.
Presidentkandidaterna Hillary Clinton och Donald Trump skakade hand inför den första tv-sända debatten.

Presidentkandidaterna Hillary Clinton och Donald Trump skakade hand under den första tv-sända debatten, på Hofstra University, på Long Island i New York, inför presidentvalet den 8 november.

Debatten inleddes med ämnet välstånd och hur jobb ska kunna skapas, i ett USA där inkomstklyftorna är enorma.

Hillary Clinton inledde med att tala om innovation och småföretagande. Men också att det är viktigt med rättvisa löner, betald föräldraledighet, och gratis utbildning.

Donald Trump tog ett internationellt perspektiv. Han pratar om att amerikanska jobb stjäls av Kina och Mexiko, att bolagen flyr. Det får inte hända. Han lovar "enorma" skattesänkningar. Han säger att han vill riva upp frihandelsavtalen.

Republikanen Trump har de senaste veckorna knappat in på demokraten Clinton och den förra utrikesministern är enbart 2,8 procentenheter före affärsmannen, enligt den sammanvägning av nationella opinionsmätningar som Real Clear Politics gör.

Analytiker uppskattar att så många som 100 miljoner tittare kan komma att se ordduellen, vilket skulle vara i nivå med finalen i den amerikanska fotbollsligan Super Bowl.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset