Presidentkandidaten Donald Trump uttalade sig om terrordåden i Bryssel och anser att USA bör stänga gränserna och tillåta mer tortyr. USA:s President Obama säger i ett tal att landet ska hjälpa Belgien.

De terrordåd som ägde rum i Bryssel under tisdagen och ledde till minst 34 personers död har väckt reaktioner över hela världen Så även från affärsmannen Donald Trump, som just nu ser ut att bli republikanernas presidentkandidat i det amerikanska presidentvalet i november. 

► LÄS MER: Det här skulle hända om Donald Trump blev president

När Donald Trump medverkade i Fox and Friends under tisdagen menade han att de "otroligt hemska" attackerna ett bevis på hur viktigt det är att USA håller sina gränser säkra och tydligt granskar alla som vill komma in i landet. Trump påstår att Bryssel brukade vara en stad utan brott som nu blivit en "katastrofstad".

Samma dag passade också Trump passade på att föra fram sitt budskap om USA borde stänga sina gränser tills "vi har koll på vad som händer". Han framförde också åsikten att USA borde använda sig av mer tortyr när det kommer till utfrågningar av misstänkta terrorister.

► LÄS MER: Tre falska påståenden som sprids om Donald Trump

USA:s president, som just nu är på Kuba, sa i ett tal att USA står solidariskt sida vid sida med det belgiska folket efter dagens terrordåd. 

– Vi ska göra allt vi kan för att hjälpa Belgien med att ställa dem som utförde dessa attacker inför rätta.

Enligt Obama är händelserna en "påminnelse om att världen måste enas över nations- och religionsgränser" i kampen mot dem som utför sådana dåd. 

– Vi kan och vi ska besegra dem som hotar människors säkerhet runtom i världen, sa Obama i talet. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset