Rapparen Snoop Dogg har fått kritik för musikvideon.
Rapparen Snoop Dogg har fått kritik för musikvideon.

I en musikvideo av artisten Snoop Dogg använder han en leksakspistol för att hota en clown som liknar Donald Trump. Nu har presidenten svarat på Twitter – och antyder att Snoop Dogg hade fått fängelse om han gjort samma sak med Barack Obama.

Vad har hänt?

I den nysläppta musikvideon till låten ”Lavender”, som kritiserar polisvåld, använder artisten Snoop Dogg en leksakspistol, som han siktar mot huvudet på en clown. Snoop Dogg avlossar leksakspistolen mot clownen, som är misstänkt lik Donald Trump, och ut kommer en flagga med texten ”BANG”.

LÄS MER: Läckt Trumpdeklaration väcker frågor

Vad säger Trump om det?

Presidentens advokat, Michael Cohen, kallar musikvideon ”vedervärdig”, i en intervju med TMZ.

– Det finns ingenting roligt med ett mordförsök på en president. Jag är riktigt chockad, jag trodde att han var bättre än så, säger Cohen.

Donald Trump svarade själv på Twitter, där han menar att uppståndelsen hade blivit större om clownen hade liknat Barack Obama. Han antyder att Snoop Dogg då hade fått fängelse.

Can you imagine what the outcry would be if @SnoopDogg, failing career and all, had aimed and fired the gun at President Obama? Jail time!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 15 mars 2017

Även den republikanska senatorn Marco Rubio har kritiserat Snoop Dogg.

– Det är en sak att inte hålla med om politiken, men man måste vara väldigt försiktig. Om fel personer ser det där, och får idéer, kan det skapa problem, säger han till TMZ.

Hur svarar Snoop Dogg?

Till Billboard berättar artisten att han inte förväntade sig en reaktion.

– Jag bara släpper det för att det känns som om det är något som saknas, för att jag vill fylla ett tomrum. Det känns som om de flesta artister bara gör saker som är kul, men ingen fokuserar på de verkliga problemen, som att vi har en clown som president. Så jag ville vänta med att släppa en partyskiva för att göra musik om det här viktigare ämnet, säger han.

LÄS MER: Det här händer om Trump bygger muren

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset