Melania och Donald Trump. Arkivbild.
Melania och Donald Trump. Arkivbild.

Melania Trump stämmer den brittiska tabloiden Daily Mail och en amerikansk bloggare för påståenden om att hon prostituerade sig på 1990-talet.

Hustrun till republikanernas presidentkandidat Donald Trump arbetade under den aktuella perioden som modell i New York. I slutet av augusti i år publicerade Daily Mail uppgifter, som härrörde från en tidning i Melania Trumps hemland Slovenien, om att modellagenturen hon arbetade för även erbjöd sexuella tjänster till rika klienter.

"De tilltalade har publicerat uppgifter om fru Trump som är hundra procent falska och oerhört skadliga för hennes personliga och professionella rykte", sade Melania Trumps advokat Charles Harder i ett uttalande efter att stämningen lämnats in i en domstol i delstaten Maryland i USA.

"De tilltalades agerande är så oerhört, illvilligt och skadligt för fru Trump att skadan för henne beräknas vara 150 miljoner dollar".

Enligt BBC framgår det dock i stämningen att Melania Trump, i förhållande till de motsvarande 1,3 miljarder kronorna, bara kräver mer blygsamma "minst" 640 000 kronor i skadestånd från de båda tilltalade parterna.

På torsdagen drog Daily Mail tillbaka artikeln från tidningens webbplats och publicerade i stället ett uttalande där man hävdar att avsikten inte har varit att framställa uppgifterna som sanna och beklagar om artikeln har misstolkats på det sättet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset