David Petraeus. Arkivbild.
David Petraeus. Arkivbild.

Spelet fortsätter om vem som blir Donald Trumps ministrar i hans kommande regering. Kirurgen Tom Price är nu klar som hälsominister.

Efter många spekulationer i den riktningen bekräftar Trump att Price nomineras till posten. Price är en kirurg som varit skarpt kritisk till sjukvårdsförsäkringen "Obamacare".

Donald Trump har också mött den före detta CIA-chefen och insatschefen i Irak, David Petraeus, vilket satt fart på utrikesministerspekulationerna.

"Mötte just general Petraeus – var väldigt imponerad", skriver Trump på Twitter.

Tidigare har källor inom det Republikanska partiet sagt att Trump lutar åt att nominera sin tidigare rival Mitt Romney, men mötet med Petraeus tolkas som att han kan vara ett alternativ för posten.

– Han visade en stor förståelse för de olika utmaningar som finns där ute (i världen), såväl som en del möjligheter, sade Petraeus efter mötet.

David Petraeus ledde de amerikanska styrkorna i Afghanistan och Irak. Efter ett år som spionchef avgick han, efter att han avslöjats ha en utomäktenskaplig affär. Han dömdes förra året till böter för att ha låtit älskarinnan, som skulle skriva en biografi om honom, ta del av hemligstämplade papper.

Carolyn Kaster/AP/TT
Tom Price i Trump Tower i New York härom veckan.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset