Blivande president Donald Trump och hans vicepresident Mike Pence har tagit emot ministerkandidater på golfklubben Trump National i Bedminster i New Jersey i helgen.
Blivande president Donald Trump och hans vicepresident Mike Pence har tagit emot ministerkandidater på golfklubben Trump National i Bedminster i New Jersey i helgen.

USA:s blivande president Donald Trump flyttade i helgen sitt högkvarter till en golfklubb i New Jersey som bär hans namn.Till klubben kom kandidater som vill bli ministrar i landets nästa regering. Favoriter blev omnämnda på Trumps Twitter.

Trump, den blivande vicepresidenten Mike Pence och stabschefen Reince Priebus tog emot, frågade ut och sorterade bland dem som fått frågan om att ingå landets innersta maktsfär.

Imponerad av Mattis

Vissa fann direkt gillande från Trump. General James Mattis är tilltänkt som försvarsminister. Efter mötet skrev Trump på Twitter att generalen, som har smeknamnet Mad Dog (den galne hunden), var "väldigt imponerande – en verklig generalernas general".

Andra fick dock vänta på berömmande ord. Trumps tidigare hårdaste kritiker inom Republikanerna, förre presidentkandidaten Mitt Romney, reste till golfklubben Trump National Golf Club i Bedminster i New Jersey för ett möte med den tidigare ärkefienden på lördagen.

Efter en dryg timme lämnade han klubben, avvinkad av Trump. På spel står utrikesministerposten, men Romney hålls på halster.

Blivande vicepresident Pence sade till tv-kanalen Fox på söndagen att Romney är en av flera kandidater men att man "aktivt överväger" den tidigare presidentkandidaten.

Trumps stabschef Reince Priebus sade i en intervju med tv-bolaget ABC att det är "möjligt" att Romney får frågan om den viktiga posten, men att Trump överväger flera möjligheter.

Svängdörr för villiga

Trump och hans stab hade en strid ström av besökande ministerkandidater. under helgen påminde golfklubbens entrédörr stundtals om en svängdörr medan medier väntade utanför för att försöka förstå hur Trumps regering ska se ut.

Bland de gästande fanns New Yorks tidigare borgmästare Rudy Giuliani som också nämnts som tänkbar utrikesminister. Finansmannen David McCormick och Wilbur Ross nämndes för posten som handelsminister. Migrantkritiske Kris Kobach och fastighetsinvesteraren Jonathan Gray fanns också på den digra gästlistan.

Texagsuvernören Rick Perry, som ska träffa Trump under måndagen, är i sin tur tilltänkt för flera olika ministerposter enligt en Trumpkälla.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset