Japans premiärminister Shinzo Abe, till höger, efter sitt möte med USA:s tillträdande president Donald Trump.
Japans premiärminister Shinzo Abe, till höger, efter sitt möte med USA:s tillträdande president Donald Trump.

Japans premiärminister Shinzo Abe känner sig övertygad om att Donald Trump är en person som han kan ha stort förtroende för. Det säger han efter mötet med den tillträdande presidenten som hade med sig sin dotter Ivanka.

– Vi kunde ha ett väldigt uppriktigt samtal under en betydande tid. Det hölls i en väldigt varm atmosfär. Vår allians kommer inte att fungera i framtiden utan tillit mellan våra två länder, säger Abe.

Abe gav få detaljer om vad de pratat om, men uppgav att de kommit överens om att träffas igen för mer djupgående diskussioner.

Medierna stängdes ute, men fotografier från Japans regering visar hur Ivanka Trump fanns med i rummet. Hennes närvaro understryker familjens inflytande i Trumps kommande regering.

Japan är en av Washingtons närmaste allierade. Trump skrämde upp Tokyo under valkampanjen genom att bland annat säga att Tokyo behöver betala mer för att upprätthålla de militärbaser som USA har i landet, och att Japan kan behöva egna kärnvapen. Donald Trump har också pratat om att riva upp handelsavtalet TPP.

Mötet med Abe var Trumps första med en utländsk ledare sedan han valdes till president i förra veckan. Trump har tidigare träffat Mexikos president Enrique Peña Nieto i samband med valkampanjen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset