Boende i det exklusiva lägenhetskomplexet Trump Place i New York vill ha bort Trump-namnet från byggnaderna.
Boende i det exklusiva lägenhetskomplexet Trump Place i New York vill ha bort Trump-namnet från byggnaderna.

De boende i ett exklusivt lägenhetskomplex på Manhattans Upper West Side i New York har drivit igenom att den tillträdande presidenten Donald Trumps namn ska tas bort från byggnaderna.

Från början lade de som bor i huset liten vikt vid Trumps presidentkampanj, men efter hans många kontroversiella uttalanden om kvinnor, handikappade, mexikaner och andra, började de bosatta göra namnlistor för att få bort Trumps namn från de tre byggnaderna.

Företaget Equity Residential, som är ansvarigt för lägenhetskomplexet, tar nu bort namnet Trump Place som står skrivet med stora bokstäver på fasaden. Donald Trump äger inte byggnaderna.

– Vi utgår från att en mer neutral byggnadsidentitet kommer att tilltala alla nuvarande och framtida boende, säger talespersonen Marty McKenna, som säger att byggnaderna endast ska kallas vid sina gatuadresser 140, 160 och 180 Riverside Boulevard.

Seth Wenig /AP/TT
Byggnadsarbetare tar på de boendes uppmaning bort Trump-namnet från lägenhetskomplexet på Manhattans Upper West Side i New York.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset