Så sent som under måndagen hade Vita huset förtroende för Michael Flynn.
Så sent som under måndagen hade Vita huset förtroende för Michael Flynn.

Michael Flynn har avgått som nationell säkerhetsrådgivare i USA, bekräftade Vita huset under natten. Det här har hänt.

  • Under Donald Trumps presidentkampanj var Michael Flynn hans rådgivare, innan han utsågs till nationell säkerhetsrådgivare. Då kom det uppgifter om att Flynn haft privata diskussioner om sanktioner med Rysslands ambassadör – vilket inte är tillåtet enligt amerikansk lag, skriver TT.
  • Demokraterna krävde Michael Flynns avgång, men han nekade först till att ha diskuterat sanktioner med Ryssland. Flynns talesperson menade senare att Flynn ”inte är säker” på om ämnet tagits upp.
  • Vita huset fick senare en varning från justitiedepartementet i USA, då de misstänkte att Michael Flynn ljög om sina kontakter med Ryssland och att det kunde göra honom till en måltavla för rysk utpressning.
  • I måndags berättade president Trumps nuvarande rådgivare, Kellyanne Conway, att Vita huset hade fullt förtroende för Flynn. Det uttalandet korrigerades sedan av pressekreteraren Sean Spicer, som menade att Donald Trump fortfarande ser över situationen.
  • På tisdagsmorgonen svensk tid, avgick Michael Flynn självmant. I sitt avskedsbrev skriver han att han ”oavsiktligen” gett vicepresidenten Mike Pence ofullständig information om sina kontakter med den ryske ambassadören.

LÄS MER: Trumps säkerhetsrådgivare avgår

LÄS MER: Källor: Fem ambassadörssamtal med Flynn

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset