Chris Christie.
Chris Christie.

Problemen tycks tillta när USA:s tillträdande president Donald Trump ska utse sina ministerkandidater och kring 4 000 topptjänstemän. Svärsonen Jared Kushner pekas ut för att ha tvingat bort flera tunga namn i en personlig vendetta.

Enligt nyhetsbyrån AFP rapporteras två medlemmar i övergångsstaben: Mike Rogers, som tidigare lett representanthusets underrättelseutskott, och lobbyisten Mike Freedman ha tvingats bort av Kushner.

Åtgärden ses som en utrensning av förtrogna till New Jersey-guvernören Chris Christie, som i fredags fick lämna ordförandeposten i Trumps övergångsgrupp.

Christie, som tidigare var tidigare åklagare, åtalade Jared Kushners far 2004. Det resulterade i en dom på två års fängelse för den i dag 62-årige affärsmannen och filantropen Charles Kushner, som innan årets val rapporteras ha stöttat Demokraterna.

Republikanen Donald Trump har ännu inte presenterat vilka han vill utnämna till ministrar i sin kommande regering. Han har diskuterat frågan med förtrogna, bland andra den blivande vicepresidenten Mike Pence, i möten i Trump Tower i New York. Men den blivande presidenten undvek journalisternas frågor när han på tisdagskvällen lämnade byggnaden för att äta på en restaurang på Manhattan.

"Det pågår en väldigt organiserad process när jag bestämmer mig för regeringen och många andra positioner. Jag är den enda som vet vilka finalisterna är!", skriver Donald Trump på Twitter.

Det som hittills är känt är att Republikanernas ordförande Reince Priebus blir ny stabschef, och att den högerradikale Steve Bannon blir chefsstrateg. Utnämningen av Bannon har kritiserats eftersom hans nyhetssajt Breitbart News har publicerat rasistiska och sexistiska artiklar.

Carolyn Kaster
Jared Kushner.
Manuel Balce Ceneta
Mike Rogers.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset