Donald Trump.
Donald Trump.

Trumps väljare bryr sig inte, men avslöjandena kring de förmodade nolldeklarationerna gör att han riskerar att förlora osäkra väljare som betalar skatt, enligt doktoranden Ian Higham på Stockholms universitet.– Nästa debatt kan bli avgörande, säger han.

Higham, amerikan som forskat om valrörelserna i USA, konstaterar att det kommer att dröja ett tag innan The New York Times avslöjanden kommer att göra avtryck i opinionsmätningarna.

– Men jag tror att hans anhängare måste ha förväntat sig något sådant och att de inte bryr sig. Människor som har bestämt sig för att rösta på Trump hade inte gjort det om deklarationerna var ett bekymmer.

Higham konstaterar att Trumps budskap under hela kampanjen går ut på att visa att han är smart och skicklig på att göra affärer. Trumps kampanj har inte förnekat tidningens uppgifter utan bara sagt att det visar att han har bättre kunskaper om skattereglerna än någon annan.

– Men det är en riskfylld strategi eftersom en stor del av väljarna som kommer att bestämma sig för hur de ska rösta de närmaste veckorna betalar skatt.

Ian Higham tror att nästa debatt mellan Clinton och Trump kan bli avgörande.

– Han har redan förlorat kontroll över historien, och han måste verkligen komma med några riktigt bra svar, säger doktoranden.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset