När traven med kurslitteratur växer sig allt högre minskar både tiden och lusten att läsa skönlitteratur. På något vis blir hjärnan trött på text. Kanske kan det funka bättre med bilder? För att du ska få en paus från de där akademiska termerna och samtidigt kunna drömma dig bort har Metro Student den perfekta lösningen – tecknade serier. 

Watchmen
DC comics   
Ni kanske känner till filmen med samma namn som är baserad på serien? Här är Alan Moores dystopiska framtidsskildring från 1980-talet, en tid där maskerade hjältar har förbjudits. För dig som vill rymma från studierna en längre tid och gillar att ha allt på en gång finns serien som samlingsalbum.

Hur man botar en feminist
Galago

Nanna Johanssons fjärde bok handlar om hur hon gör sitt bästa för att passa in i det svenska samhället. En blandning av serier, kollage och photoshoppningar som blir en attack mot näthat, främlingsfientlighet och patriarkatet

Girls With Slingshot
www.girlswithslingshots.com
En onlineserie av Danielle Corsetto som kommer ut med en ny seriestrip fem dagar i veckan, måndag till fredag. Serien har två huvudkaraktärer, Hazel och Jamie, som bjuder på många gapskratt. Länge leve internet!

Fairy Tail
Kodansha Comics

En tecknad mangaserie som påbörjades i tidningen Weekly Shonen Magazine 2006, av Hiro Mashima. En serie om vänskap och äventyr, och är en perfekt ingång för dig som är nybörjare på det här med manga. Finns i 17 volymer översatta från japanska.

The Sandman
Vertigo
En kultserie som många kallar ett populärkulturellt fenomen, gjord av Neil Gaiman. Publicerades av det amerikanska serieförlaget DC Comics från 1988 till 1996 och finns att sträckläsa i tio album. Serien handlar bland annat om den odödliga personifieringen av drömmar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset