Frida Hansdotter kom på 14:e plats.
Frida Hansdotter kom på 14:e plats.

Det blev en tung svensk storslalomtävling i Killington, USA.Frida Hansdotter gjord en jättemiss i andra åket och slutade på 14:e plats – 2,80 sekunder bakom segraren Tessa Worley.

Dimma, snö och ett besvärligt underlag.

Det var utmaningarna för åkarna i världscuptävlingen i storslalom i Killington.

Få klarade av dem utan problem och tidsspillan men fransyskan Tessa Worley gjorde två bra åk och vann överlägset, 80 hundradelar före norskan Nina Løseth.

"Räddade mig"

Hansdotter, som inte fick köra andra åket i premiären i Sölden, tog sig den här gången vidare på nionde plats. Slalomspecialisten gjorde ett bra försök i andra åket men när den stora missen kom var allt förstört.

– Det var inte vad jag hade hoppats på men jag kunde lika gärna ha åkt ur. Jag räddade mig och tog några poäng i alla fall, sade hon till Eurosport.

Den 30-åriga svenskan var inte helt missnöjd.

– Jag tar med mig att åkningen funkar. Det var ganska tufft. Man ser inte så mycket. Samtidigt var det kul och utmanande, sade hon.

Övriga tre svenskor försvann i det första åket. Maria Pietilä Holmner tappade skidan i ett slag efter bara tio sekunders åkning. Anna Swenn-Larsson och Emelie Wikström höll sig kvar i banan – men alldeles för länge: 4,86 respektive 6,70 sekunder efter då ledande Løseth.

Gut åkte ur

Løseth gick ut först av alla och drog nytta av det tidiga startnumret. Hon var nio hundradelar före Worley efter första åket men hade inget att sätta emot i det andra.

Italienskan Sofia Goggia körde upp sig från 14:e till tredje plats och fick kliva upp på prispallen för första gången i karriären.

De stora favoriterna hade precis som svenskorna hoppats på mer i Killington. Schweiziskan Lara Gut, som var överlägsen i premiären i Sölden, körde ur i första åket och hemmahoppet Mikaela Shiffrin, som var tvåa i Sölden, slutade femma, 1,24 efter Worley.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset