Anna Nordqvist hamnade i bunkern på 14:e och gjorde en dubbelbogey. Hon ligger på par efter första dagen av OS-golfen.
Anna Nordqvist hamnade i bunkern på 14:e och gjorde en dubbelbogey. Hon ligger på par efter första dagen av OS-golfen.

Anna Nordqvist gick runt på par och Pernilla Lindberg på tre slag över par.Den första rundan av OS-golfen blev en svensk missräkning.– Jag är besviken med resultatet för jag spelade fantastiskt bra i 16 hål och hade två dåliga hål, säger Nordqvist.

Efter tre års längtan och väntan på OS-debuten så blev det till slut dags för Anna Nordqvist att slå ut i ett OS:

Och det började riktigt bra.

– Ja, jag gjorde birdie direkt. Det var kul att få en bra start, framför allt när det var mycket svenskar som var ute och kollade. Det här har ju varit en dröm länge, det känns kul att ha kommit i gång nu, säger hon.

Efter tre birdies och riktigt stabilt spel så bet plötsligt banan tillbaka.

Bogey-dubbelbogey-bogey på hål 13-15 förstörde dagen.

– Jag spelade riktigt bra, framför allt de första tolv hålen. På 13 började vi få vänta lite, men jag slog fel klubba från utslaget. Den bogeyn var ändå okej, men på korthålet därefter missbedömde jag vinden. Jag var förvånad när jag kom upp och såg att bollen låg i bunkern, och så blev jag förvånad att det var mer sand än jag trodde i bunkern, så jag kom knappt upp ur den. Och så treputt på det. Det var segt att göra dubbelbogey där. Det var egentligen inte många dåliga slag, men det rann i väg lite, säger hon.

Efter en birdie på sista hålet slutade dagen ändå på par, sex slag från ledaren Ariya Jutanugarn, Thailand.

Pernilla Lindberg var inte heller nöjd med sin 74:a.

– Jag är besviken. När jag stod på första tee var pulsen högre, men det var bara ett cool sätt. När man väl är där ute så är det golf, och nu är jag mest besviken. Med den starten hade par känts som en okej början på veckan, men det var surt att tappa iväg några till på slutet.

Alla spelare drabbades av långsamt spel, med mycket väntan.

Anna Nordqvist igen:

– Det var otroligt långsamt i dag. Mot slutet kändes det segt och varmt. Klockan är mycket nu, jag missade lunchen för jag gick ut vid 11. Det kändes som att det bara rann i väg extraslag, men jag visste att jag måste ha tålamod. Jag har svårt att ha tålamod med långsamt spel. Det är inte kul att stå där bak och bara stå och vänta, säger hon.

TT: Hur var banan?

– Jättebra bana. Men jag var glad att jag bara hade en halvmetersputt på 18, för det var helt dött där. Många greener håller på att dö, finns inget gräs där. Hela högerdelen på 18 har dörr, finns inget gräs på fairway. Det är helt brunt. Och så är jag förvånad att några greener hoppade i dag, de är lite gropiga. Bollen rullar inte, den håller sig inte på marken. Nu är det mer linksbana än det var förra veckan. Nu blir det mer som en British Open.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset