Oskar "ins" Holm fick ta emot ännu ett tufft besked från Steffen Markussen i studion.
Oskar "ins" Holm fick ta emot ännu ett tufft besked från Steffen Markussen i studion.

Två förluster och ännu en utmanare som äntrar huset. Så ser det ut för lag röd efter första delen av finalveckan i Gamerz.

Gamerz går in i sitt viktigaste skede. Det är finalvecka och det är nu det kommer att avgöras vilka deltagare som över huvud taget får chansen att tävla om proffskontrakten. Pressen är hög och förväntningarna på lagen är skyhöga.

Lag röd har haft en tuff start på den viktiga veckan med två raka förluster.

Lättnaden efter att i måndags förskonats från förändringar i laget grusades efter tisdagens match där glädjedödaren Steffen Markussen återigen var framme med sin lie.

LÄS MER: Fredrik ”Elo” Annerström: Jag ser inte upp till proffsen

”Förändring”, sa han i studion.

Matchen som utspelade sig på Overpass bjöd på en del riktiga godbitar. Speciellt från Sebastian ”Ensa” Aas, i lag blå, som förutom att clutcha i ett läge en mot tre också bland annat bjöd på en riktigt upprensning på a-bombplatsen.

LÄS MER: Krönika: Inte märkligare att titta på e-sport än fotboll

Efter matchen beskrev coachen Oskar ”ins” att det tappade självförtroendet efter en mot tre-läget troligtvis var en av anledningar till lagets förlust med 9-16.

Förlusten betyder nu alltså att lag röd står inför en potentiell förändring kort inpå finalen. Något som coachen inte tror ska bli några problem.

– Det är klart att det påverkar en del. Men vi har fyra som har spelat ihop ett tag. Så en spelare är inte så svår att byta ut, säger Oskar ”ins” Holm till Metro.

Kvällens match är den första i Gamerz som kommer att spelas bäst av tre. En ypperlig chans för deltagarna att visa att de platsar i ett av finallagen.

LÄS MER: Han fick lämna Gamerz – efter röda lagets vinst

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset