Markus Rosenberg. Arkivbild.
Markus Rosenberg. Arkivbild.

Efter tre tunga skadesmällar i Skånederbyt mot Helsingborg riktar Malmö FF:s spelare – och läkare – kritik mot det tuffa allsvenska spelschemat.– Det finns väl ingen anledning att spela så här tätt, säger skadade mittbacken Rasmus Bengtsson efter 2–0-segern.

Malmö FF är i allsvensk serieledning – åtminstone tillfälligt – efter 2–0 i Skånederbyt mot Helsingborg inför knappt 20 000 åskådare på Swedbank Stadion. Mitt i guldjakten har dock MFF drabbats av flera tunga skador. Under första halvlek fick trion Markus Rosenberg, Rasmus Bengtsson och 1–0-målskytten Anders Christiansen kasta in handduken.

– Detta är Svenska fotbollförbundets fel litegrand. Om du bara har vila två dagar mellan matcherna så ökar du skaderisken med mer än 20 procent. Och detta är ett jäkla gissel när de håller på och spelar så tätt, säger Malmö FF:s läkare Pär Herbertsson, som uppger att han själv tidigare har framfört ett krav om tre dagars vila mellan matcherna.

Vill ha bättre planering

Herbertsson får medhåll av mittbacken Rasmus Bengtsson. Innan matchen mot Helsingborg mötte MFF Elfsborg i torsdags och innan dess Djurgården på söndagen.

– Det finns väl ingen anledning att spela så här tätt. Spelar man torsdag tycker jag att man kan få spela måndag istället. Just den planeringen tycker jag kan vara bättre, säger meniskskadade Bengtsson, som hoppas att kortisonsprutor ska hjälpa honom att spela på lördag mot Häcken.

Markus Rosenberg:

– Pär kan prata väldigt fritt, men det är säkert en anledning att det händer något med ljumsken. Sedan hur allvarligt det är får vi se i morgon. Men det är klart att man känner sig kryare när man får vila en vecka än när man får vila i två dagar, säger Rosenberg.

Herbertsson tror inte att lagkaptenen kan spela till helgen.

– Det inte ens lönt att uttala sig om det. Det är klart att det inte kändes bra i dag, sedan får vi se hur snabbt det lägger sig, säger Rosenberg.

Fler skador

Hur länge Anders Christiansen blir borta är oklart.

– Han har en blödning i en bicepssena på hamstringsmuskulaturen, men på utsidan, säger Pär Herbertsson.

Malmö har dessutom sedan tidigare mittbacken Kari Arnason (höft) och poängkungen Magnus Wolff Eikrem (fot) på skadelistan. Arnason ska dock vara aktuell för spel mot Häcken.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset