The Real Deal gick vinnande ur striden mot Alliance.
The Real Deal gick vinnande ur striden mot Alliance.

Två matcher och fyra förlorade kartor. Det är Alliance protokoll efter kvalgruppspelet till Dota 2-majorn i Stockholm. Men än finns det chans för avancemang.

Inte nog med att det är måndag. För det anrika Dota 2-laget Alliance blev det en extra tungt dag i kvalspelet till Dreamleague-majorn.

Efter att, trots 0–2-förlust, ha spelat hyfsat jämnt mot OG i första matchen fanns hopp om att kunna klänga fast vid en plats i övre bracket. Kryddigt nog bestod motståndet i den viktiga matchen av det osignade laget The Real Deal där den tidigare Alliance-spelaren Jerry ”EGM” Lundkvist numera huserar.

LÄS MER: Fotbolls-bossen rädd att snuvas på fans av Fortnite

Kanske är det också en liten tröst för alla svenska Alliance-supportrar som annars inte fick mycket att hurra för. The Real Deal körde helt enkelt över motståndarna i två raka kartor.

Alliance måste nu ta sig genom nedre brackets svåraste position utan att förlora en enda match. Om inte, är hoppet om att få möta hemmapubliken i Annexet i mitten av mars tyvärr ute.

The Real Deal får nu möta OG i kampen om en plats i övre bracket. Ludwig ”zai” Wåhlberg och hans Team Secret är i samma läge i andra gruppen där de får möta vinnaren av Vega Squadron och Kaban.

Ninjas in Pyjamas och Team Liquid är klara för övre bracket som spelas under tisdagen.

LÄS MER: Esportfrossa i februari – här är tävlingarna du inte vill missa


Annons:

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset