Jerry Tollbring gör ett av sina sex mål mot Polen.
Jerry Tollbring gör ett av sina sex mål mot Polen.

I EM fick han speltid i 39 sekunder.I OS kom den riktiga debuten. Men en hundraprocentig Jerry Tollbring hade svårt att glädjas efter Sveriges handbollsförlust mot Polen.

– Det är tungt nu. Vi visste att vi var tvungna att vinna. Vi har första halvlek och leder med två tre mål i andra halvlek också som vi borde göra lite bättre, säger han efter uddamålsförlusten, den fjärde raka i OS som innebär respass efter gruppspelet.

Talangen, sprungen ur Tollbring-klanen som förde lilla Rimbo till elitserien, har ännu inte fyllt 21 år och har det mesta ogjort. Han var Mr 100 procent mot Polen, satte sex mål på sex skott, men glädjen förtogs av lagets bakslag.

– Det har ju gått bra för mig själv, men dåligt för laget. Hellre hade jag velat att laget hade gått bättre, det hade varit roligare att spela fler matcher, säger han.

Kort EM-debut

I EM kom han in som reserv och fick 39 sekunder i sista gruppmatchen innan han fick kliva ur truppen då Jonas Källman återvände efter skada.

I Rio har han visat att han hör hemma i landslaget.

– Vi har jättebra sammanhållning, men har inte haft det där lilla flytet som behövs, säger Tollbring.

Tollbring tillhörde tillsammans med Philip Stenmalm det bästa i offensiv väg mot Polen. Även 24-årige Stenmalm är en spelare att räkna med i landslaget under åren framöver.

Han levererade också med sina åtta mål. Men sista läget i slutsekunderna gick inte in.

– Jag har ju chansen att utjämna men då gör deras målvakt en bra räddning. Det är sådana grejer vi inte riktigt har fått med oss i någon av matcherna. Vi har inte fått igång flytet i laget, säger han.

Surt slut

Med en match kvar, Brasilien, är OS ändå över.

– OS är ju det häftigaste man kan uppleva som idrottsman. Men det är jäkligt surt att det har blivit som det har blivit, att vi inte har presterat bättre. Man åker hit med mål att spela om medaljerna, så är det ju. Nu får vi åka hem i stället, det är jäkligt surt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset