Mitt i spöregnet står en av kommunens anställda och vattnar blommor.
Mitt i spöregnet står en av kommunens anställda och vattnar blommor.

När Claes tittade ut genom fönstret möttes han av en märklig syn. Kommunen hade ryckt ut för att vattna blommor i ösregnet.

Det var mitt under torsdagens ösregn som Claes Hamberg fick syn på en av kommunens bevattningsbilar på Nybron i Eskilstuna, något som Eskilstunakuriren först rapporterade om.

– Nu har de tappat det helt och hållet, tänkte jag. Stå och vattna i spöregn – det måste ju finnas bättre saker att göra, säger han till Metro.

LÄS MER: Bilist "körde märkligt" – ville undvika A-brunnar

Claes tog en bild och lade upp den på Facebook med texten: ”Allvarligt regnet öser ner och Eskilstuna kommun skickar ut en stackare för att vattna blommorna. Nu har ja sett allt”.

Men det är inte första gången det händer. Under ett samtal som Claes hade med en kvinna på affären visade det sig att hon hade tagit en snarlik bild några år tidigare.

– Hon visade en bild från 2011 på någon från Eskilstuna kommun som också står och vattnar i ösregn, så det verkar ju vara en grej här, skrattar Claes.

LÄS MER: Kommun skulle sudda bort snopp – misslyckades

Verksamhetschefen på park- och naturavdelningen, Jonas Grek, kan också konstatera att det inte är första gången frågan kommer upp.

– Jag förstår att folk instinktivt undrar vad vi håller på med, men man måste vattna blommorna trots regnet, säger han till Eskilstunakuriren.

Han förklarar vidare att krukorna som står på bron är för små för att samla någon större mängd vatten under ett regn.

– När vi vattnar så häller vi i 60-70 liter vatten, och det gör vi en gång i veckan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset