Team Dignitas, med svenske Pierre "Turbopolsa" Silfver längst till höger lyfter pokalen efter finaldramat.
Team Dignitas, med svenske Pierre "Turbopolsa" Silfver längst till höger lyfter pokalen efter finaldramat.

Rocket League-svensken Pierre "Turbopolsa" Silfver kan fortsätta kalla sig världsmästare. Den gångna helgen spelade han och hans lag Dignitas hem segern i RLCS.

Finalen i Rocket League Championship Series blev ett drama värdig titeln ”världens bästa Rocket League lag”. Bäst av sju matcher blev 3–3 och med noll sekunder kvar av ordinarie tid på sista kartan kvitterade NRG för att ta matchen till övertid. Väl där var det Pierre ”Turbopolsa” Silfver som fick äran att avgöra matchen till Dignitas favör.

En titel som innebär att svensken plockar sin tredje titel i rad. Metro Esport fick tag på honom för att höra vad han hade att säga om den otroliga insatsen.

LÄS MER: Missa inte Metro Esport Magazine där Turbopolsa är gäst

Tre raka titlar, vad säger du om det?

– Ja, vad kan man säga om det? Känns riktigt skönt att fortsätta kalla sig världsmästare för tredje säsongen i rad, trodde aldrig det skulle hända om jag ska vara helt ärlig, säger Pierre ”Turbopolsa” Silfver.

Efter att ha fått pisk av NRG i semifinalen blev det lite extra nerv i finalen, vad var det som inte fungerade i semin som ni ändrade på till finalen?

– Vi hade aldrig spelat mot dom tidigare med deras nya spelare JSTN så vi hade ingen koll på hur man effektivt stod emot deras anfall. Dessutom så spelade inte Kaydop helt 100 procent av vad han brukar göra. Skönt att det ändrade sig till dag tre av helgen.

LÄS MER: Godsent-spelarna uppköpta – blir Red Reserves nya CS-lag

Hur firade ni vinsten?

– Vi firade vinsten med lite promille i kroppen och träffade fans på efterfesten.

Vad är målet nu?

– Målet nu är att stanna på toppen. Det är inte svårt att komma till toppen men otroligt svårt att stanna där. Det är vårt nuvarande mål för framtiden. Man kommer alltid ha upp och ner stunder men ska alltid göra vårt bästa för att vända på det och gå raka vägen tillbaka upp igen.


LÄS MER: Metro Esport teamar upp med Dreamhack för sommarens lan-fest

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset