Fidencio Sanchez, 89-årig glassförsäljare i Chicago, är numera rik.
Fidencio Sanchez, 89-årig glassförsäljare i Chicago, är numera rik.

Så länge någon kan minnas har 89-årige Fidencio Sanchez setts vandra med sin glassvagn på gatorna i Chicago. Med en bjällra försöker han locka till sig nya kunder.Men nu överväger Fidencio Sanchez att pensionera sig. Han har plötsligt blivit välbeställd.

De senaste åren har varit svåra för Sanchez. I somras dog hans dotter. Och hans fru, som också sålt glass i stadsdelen Little Village, blev sjuk i fjol och kan inte längre arbeta.

Men nu har läget ljusnat. En kund blev så gripen av Sanchez öde att han startade en insamling på nätet i förhoppningen att dra in 3 000 dollar åt glassmannen.

– Det var hjärtskärande att se den gamle mannen arbeta på detta sätt, när han borde njuta av sin pension, säger kunden Joel Cervantes Macias till CNN.

Insamlingen gick bra. Efter några dagar hade gåvor från hela världen flutit in – över 250 000 dollar, motsvarande mer än två miljoner kronor.

– Jag är mycket tacksam och mycket glad. Snart ska jag sluta jobba, säger Fidencio Sanchez.

Men det återstår att se. Arbetat är vad han gjort i hela sitt liv. Sanchez säger att han blev föräldralös sex månader gammal och har försörjt sig själv från tretton års ålder – först i mexikanska Morelos där han föddes och sedan 1990 i Chicago.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset