Från och med 15 oktober är turister inte längre välkomna på Koh Tachai.
Från och med 15 oktober är turister inte längre välkomna på Koh Tachai.

Ön Koh Tachai i Thailand har förstörts så mycket av turister att myndigheterna bestämt att stänga ned den. Turister får nu inte besöka ön alls – på obestämd tid.

Turister lockas till den thailändska ön Koh Tachai för dess vackra natur, stränder och korallrev. Nu sätts det stopp för det. Naturen har tagit så mycket skada på grund av turismen att ön nu stängs ner, skriver Bangkok Post.

– Det har blivit för mycket folk och det har lett till ett förfall av naturtillgångar och miljö, säger Tunya Netithammakul, chef på den thailändska myndigheten som ansvarar för bland annat djur- och växtliv, enligt Bangkok Post.

LÄS MER: Thailand trafikmässig mardröm

Myndigheten vill ge naturen på ön en chans att återhämta sig innan den förstörs helt.

– Det har hänt att det varit över 1 000 personer på stranden samtidigt, som dessutom varit fylld med turistbåtar och matstånd. Ön försämras snabbt på grund av det och om vi inte stänger den nu kommer den vara förlorad permanent, säger Thon Thamrongnawasat, dekanus på fiskefakulteten vid Kasetsart university, enligt Bangkok Post.

Nu är det monsunperiod och då är Koh Tachai alltid stängd – och den kommer inte att öppna igen. Besöksförbudet för turister träder i kraft den 15 oktober.

LÄS MER: Turister våldtagna i Thailand

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om resor