Rysslands försvarsminister  Anatolij Antonov har bildbevis på att  Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och hans familj handlar med IS-olja.
Rysslands försvarsminister  Anatolij Antonov har bildbevis på att  Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och hans familj handlar med IS-olja.

Rysslands försvarsminister säger sig ha bevis för att Turkiets president Erdogan är involverad i illegala oljeaffärer med Islamska staten.

Anatolij Antonov, försvarsminister i Ryssland, uppger att Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och hans familj har varit delaktiga i Islamska statens oljeaffärer.

– Turkiet är huvudimportör av den stulna oljan – som egentligen tillhör Syrien och Irak. Den information vi fått pekar på att presidenten är inblandad i den här kriminella verksamheten, där hans son styr ett av de största energibolagen, och en annan son har blivit utnämnd till energiminister. Vilket familjeföretag, säger Antonov till Reuters.

►LÄS MER:  Ryssland fortsätter med drönarflygningar

IS tjänar miljontals kronor om dagen på den otillåtna oljetransporten. Något som USA försöker stoppa genom att bomba oljekällorna, enligt den arabiska nyhetssajten al-Monitor

Under dagen har ryska myndighetspersoner sagt ett de har bevis i form av satellitbilder som talar för att Turkiet är huvudkonsument av IS olja. På dessa satellitbilder ska man se hur oljetankbilar kör från IS-territorier till Turkiet. Spanarna säger sig känna till tre rutter där olja har passerat in till Turkiet.

►LÄS MER:  Zlatans glöd fångad i olja

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik