I en video som nu sprids av turkiska medier syns Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan prata med en man som försöker ta sitt liv genom att hoppa från en bro. Trots att presidenten inte lämnar sin bil eller sin telefon menar nu hans medarbetare att det var Erdoğans förjänst att mannen fortfarande lever.

Enligt en video nu sprids i turkisk media, och som bland annat Dogan news agency rapporterat om, syns Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan prata med en man som försökte ta sitt liv genom att hoppa från en bro.

Enligt Doğan news agency ska  Erdoğan av en slump åkt förbi en bro när hans livvakter såg en man som var på väg att ta sitt liv. Livvakterna tog sedermera tag i mannen och släpade honom till presidentens bil, där Erdoğan satt och pratade i sin telefon.

► LÄS MER: Turkiets president ska ha köpt olaglig olja från IS

Erdoğan ska sedan ha pratat med mannen och i slutändan hindrat självmordsförsöket. På bilder som publiceras av den turkiska staten syns mannen pussa Erdoğans hand. Erdoğan lämnade under samtalet varken sin bil eller sin telefon.

Recep Tayyip Erdoğan, som varit Turkiets president sedan 2014 och innan dess premiärminister mellan 2003 och 2014 möter just nu mycket kritik. Bland annat för att han anses vilja centralisera makten till sig själv genom grundlagsförändringar samt för att han, trots att han lovat att ta i med hårdhandskarna mot IS, istället verkar fokusera sin kraft på att kämpa mot kurdiska styrkor som i sig slåss mot IS.

► LÄS MER: Putin: "Turkiet stödjer terrorister"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik