Hon vill dela med sig av hoten och hatet.
Hon vill dela med sig av hoten och hatet.

Musikartisten Mia Matsumiya fick nog av alla obehagliga och sexistiska meddelanden. Därför har hon startat ett Instagramkonto där hon lägger upp mejl från stalkers, sexister och andra hatare.

Violinisten Mia Matsumiya, som bor i USA, har under sin karriär tagit emot tusentals obehagliga meddelanden. Nu har hon fått nog. På hennes nya Instagramprofil @Perv_Magnet delar hon mejl och annat som hon har fått och sparat genom åren.

– Under större delen av mitt liv har jag stött på folk med fetischer för asiater, pedofiler, stalkers, rasister och fått hur många sexuella kommentarer om helst, säger Mia Matsumiya till Huffington Post.

►LÄS MER: Kent blev mobbad i skolan – 36 år senare hämnades han rejält

Hon berättar att det har kommit till den punkten när hon knappt reagerar på våldtäkts- eller dödshot. Det var också anledningen till hennes projekt på Instagram.

– Folk förnekar ofta att det finns rasism och sexism, men jag har bombarderats med det dagligen och här är mina bevis, säger Mia Matsumiya till Huffington Post.

Tanken är att folk ska få upp ögonen för hatet som framför allt drabbar kvinnor på nätet. Hon uppmanar även andra kvinnor att skicka in sina exempel på obehagliga meddelanden.

LÄS MER: Hon hänger ut sina näthatare: ”De ska fan inte få göra det anonymt”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset