Tusentals pingvinungar drunknade när havsisen de levde på förstörde i ett oväder.
Tusentals pingvinungar drunknade när havsisen de levde på förstörde i ett oväder.

Tusentals pingvinungar drunknade när havsisen de levde på förstördes i ett oväder, rapporterar BBC. Nu har hela kolonin av kejsarpingviner kollapsat.

Kolonien vid Brunt shelfis på Antarktis har tidigare bestått av mellan 14 000 och 25 000 häckande kejsarpingviner, skriver BBC. Efter en katastrofal häckningssäsong för några år sedan, troligen 2016, har kolonin nu kollapsat och det finns inget som tyder på att de vuxna pingvinerna försöker återbefolka området.

LÄS MER: 1,5 miljoner okända pingviner hittade av forskare: ”Vattnet kokade av pingviner”

Ungarna kan inte simma

Kejaspingviner är de största och tyngsta av pingvinarterna, och behöver stabil is för sin häckningssäsong. Isen måste vara fast mellan april, då pingvinerna anländer, till december, då ungarna får rätt fjädrar.

Om isen börjar brytas upp innan ungarna fått rätt fjädrar kan de inte simma och det är vad som verkar ha hänt 2016, enligt en studie som publicerats i Antarctic Science.

LÄS MER: 22 underbara fakta du inte visste om djur

Isen inte stark nog

Havsisen verkar inte ha återhämtat sig sedan dess, enligt Peter Fretwell, en av forskarna bakom studien.

– Havsisen har inte blivit stark nog efter 2016. Stormar i oktober och november förstör den tidigare än innan. Havsis som tidigare var stabil och pålitlig har blivit ohållbar, säger han till BBC.

Nu har kejaspingvinerna lämnat området och Peter Fretwells forskargrupp tror att den antingen undvikit att para sig eller flyttat till en annan koloni.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om djur