När mamman lade ut en bild på sin 2-åriga dotter Mariah på Facebook möttes hon av en storm av negativa kommentarer. Nätmobbarna gjorde sig lustiga över dotterns utseende och kallade henne för ett monster.

Skärmdump News2

Kyra Pringles dotter hånades för sitt utseende. 

Lilla Mariah Pringle, 2 år, har en ovanlig kromosomavvikelse som begränsar hennes mentala och motoriska utveckling. Hon har kämpat för sitt liv sedan hon föddes, men trots att hennes korta liv hittills har inneburit otaliga sjukhusbesök är Maria en glad liten flicka. 

Men när mamman lade ut en bild på Maria på  Facebook på hennes 2-årsdag, förvandlades den speciella dagen till ett helvete på ett ögonblick. Elaka nättroll gjorde den lilla flickan till ett nätfenomen och bilden av henne spreds av tusentals människor. 

Nätmobbarna gjorde sig lustiga över Mariahs utseende och kallade henne för en pysslig. De gick till och med så långt som att jämföra henne med ett monster. 

Flickans mamma, Kyra Pringle, blev rasande och beslutade sig för att bekämpa nättrollen i lokala medier hemma i Somerville, i den amerikanska delstaten South Carolina. 

– Jag trodde aldrig att jag skulle behöva sitta här och berätta Mariahs historia på grund av sådan här mobbning. Men de här hemska sakerna som folk säger om mitt barn... Hon är inget monster och hon är inte på låtsas. Hon är riktig och hon finns här, säger Kyra Pringle till tv-stationen News 2.

Nu hoppas familjen att mobbningen på nätet ska få ett slut. Och tack vare sin medverkan i tv kan de kanske ha lyckats få den virtuella stormen att vända. 

För efter att Mariahs fall har uppmärksammats i både USA och Europa, har familjen nu fått donationer för att ha råd att betala flickans sjukhuskostander. I skivande stund har folk skänkt över 6 200 dollar – motsvarande nära 52 000 svenska kronor – på flickans insamlingssida.

WCBD-TV: News, Weather, and Sports for Charleston, SC
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset