Oroligheter i Bergsjön i Göteborg.
Oroligheter i Bergsjön i Göteborg.

Två män i 20-årsåldern har anhållits efter stenkastningen och bränderna i Bergsjön i Göteborg på onsdagskvällen, men det finns flera misstänkta.Två poliser fick ögonskador på grund av grön laser.

Oroligheterna, som polisen betecknar som upplopp, började strax efter klockan 20 när en grupp på 15–20 ungdomar dök upp och kastade sten mot poliser som var i Bergsjön för "trygghetsskapande åtgärder". Först vid klockan 01.30 hade det lugnat ned sig.

En person ur allmänheten skadades vid stenkastningen. Han fick en sten i ryggen och på handen och ringde själv ambulans, som inte kunde komma fram till platsen på grund av oroligheterna. Mannen ska inte ha blivit allvarligt skadad.

Sammanlagt brann fyra bilar i Bergsjön, enligt polisen. En butik på Komettorget fick stora brännskador när en bil och en container brann intill byggnaden. En polisbil fick en ruta krossad av stenkastning.

Efter oroligheterna tändes det även eld på en bil i angränsande Kortedala, vid Kortedala torg. Räddningstjänsten kunde släcka branden med hjälp av polisen.

I utredningsarbetet efter det våldsamma upploppet har hittills ett flertal misstänkta personer identifierats, skriver polisen i Västra Götaland på sin hemsida. Under torsdagskvällen har polisen en stor polisiär resurs i området. Där finns också föreningsvandrare och fältarbetare för att skapa lugn i området.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset